Norrtälje släktforskarförenings webbplats

Introduktion till den nya webbplatsen

I dag sjösätter vi NSFF:s nya webbplats. Förändringarna är stora, men de ligger nästan helt bakom kulisserna, så Du skall förhoppningsvis inte ha några som helst problem att känna igen Dig. Den gamla webbplatsen var ganska komplicerat uppbyggd, de enkla sidorna låg på en server i Stockholm medan databaserna och de sidor man använde för att söka i dem låg på en annan server i Västerås. Det kostade förstås både längre svarstider och försvårat underhåll. Nu ligger hela webbplatsen på en och samma server, och alla sidorna är omskrivna till modernare kod.

Två funktioner som fanns på den gamla webbplatsen har vi beslutat att lägga ned, nämligen efterlysningstjänsten och öppet forum. De var gjorda på ett sätt som inte fungerar på vår nya server, och dessutom finns det vida överlägsna motsvarigheter på Sveriges Släktforskarförbunds webbplats Rötter i Anbytarforum. Där kan Du få kontakt med hundratals duktiga forskare, ställa frågor och givetvis själv hjälpa till att besvara andras frågor. Vi rekommenderar varmt ett besök där! För bekvämlighets skull har vi lagt in en länk direkt till Anbytarforum i huvudmenyn.

Samtliga sidor på vår webbplats har skrivits om under våren och sommaren, så det vore helt otroligt om inte ett eller annat fel smugit sig in. Var snäll och hör av Dig bums till webmastern om Du stöter på något som ser fel eller konstigt ut!

Välkommen till vår nya webbplats!

Björn Bergström
Webmaster

Sidan först publicerad 8/8 2013.